Längtan till Landet



Det är alltså här jag spenderat min helg, och ska fortsätta min måndag och tisdag, innan jobbet börjar igen. Idag har det dock inte sett ut såhär från klipporna eftersom regnet öst ner hela dagen, men Österlen är ändå helt enkelt underbar. Jag har längtat efter min långhelg här ute så länge och nu när jag väl förbrukar den går allting alldeles för fort. Imorgon är det redan måndag, på tisdag eftermiddag måste jag påbörja den långa bussfärden hem och på onsdag som sagt; jobb. I nio dagar i sträck. Oi wtih the poodles allready... Men sedan väntar Stockholm och Uppsala. Jisses vilken intensiv resa det kommer bli...

Midsommarafton. Det känns som om man ska säga några ord... Efter jobbet (japp inte alla är lediga denna alkoholens dag till ära...) cyklade jag hem i ett piskande regn (inte ultimat) och var så pass utmattad när jag kom hem att jag inte orkade någonting. Men efter ett tag var det dags att rycka upp sig, ta sina dagen innan inköpta rödtjut i en påse och sticka iväg till Malmö och till K. Fina, fina K.
K: Oj jisses vad du såg fräsch ut!
A: Det var nödvändigt att bli det, tro mig.
Efter en fin halvtimme tillsammans med vinet från Sicilien kom "Bruttan" inspringande.
K&A (unisont): Oj jisses vad snygg du är!
Bruttan: Det var nödvändigt. Tro mig.
Vi vart uttömmande och ocensurerade och pratade om män, parkbänkar, val, relationer, ålder, barn, män, preventivmedel och mera män. Det var skönt och reinkarnernande på något sätt. Munnen gick i ett och skratten och svordomarna avlöste varandra. Köksdörren var stängd men köksfönstret öppet. Utanför tutade bilarna som galningar.
Bruttan lämnade oss till förmån för andra efter ett par timmar. Då gick jag och K över till vin från Sverige. Och Youtube. Lekte leken "first one to cry" och pratade om att det var synd att M:elle F inte var med oss. Att hon borde vara där. Mindes den där natten på brogatan när det regnade så jävligt. När Theofild (?) var gammal och inte ville lämna oss ifred. När prat om Trigorin och ljudupptagningar fyllde kvällen och när "that's what friends are for" var soundtrack. När även K kläckte ur sig det bästa citatet någonsin när vi, blöta som gatuhundar, stapplade in på någon krog och såg oss själva i spegeln ("jag har ju ändå fött barn i tejpade glasögon och tandställning, men nu ser jag ju ut som...").
Det var kanske den bästa midsommarafton jag haft på länge. Ingen sill, inga ägg och inte en enda nubbe. Bara "K", "Bruttan" (för ett tag) och jag. Och en himla massa vin.

Och nu är det Landet. Frisk luft, öppna vyer och en liten falsk känsla av semester. Jag läser böcker som en galning och tänker inte på något speciellt. Bara kopplar av. Löser upp knutorna i axlarna, på bringan och i svanken. Jag ska övertala Herr Grön om att massera bort dem, med sin fantastiska händer, när jag kommer hem. Om jag bjuder honom på öl, tror jag till och med att han kan på med på det.

Till Er som känner Er träffade; Jag saknar er.

Till "J", "Elle", "M:elle F", "JC" och "Miranda"; Vi ses om mindre än två veckor. Love you!

Not 2 till M:elle F: Du har skjutit upp det för länge nu min kära vän. I sommar är nog den sommar som du ska boka in Österlen i kalendern.


Kommentarer
Postat av: F

ÅH! JA! Jag ska se vad jag kan göra! Österlen kallar på mig, och har gjort det sedan högstadiet ungefär. Nu kallar det mer än någonsin. Du, jag, Endre, Ranelid. Fantastiskt. Och er midsommar. Låter grymt! Hette han inte Teofil? Jag tror det. Men jag har förträngt ärligt talat.

2008-06-23 @ 00:00:17
URL: http://fridensliljor.blogg.se/
Postat av: a.

M:elle f: Teofil..? Det är möjligt. Jag har hur som helst en utomordentlig bild på denne karl i mitt telefonminne. Av någon anledning vill jag inte ta bort den, för under regniga dagar tar jag fram den och blir lite varm i hjärtat. Plus att uppsynen och minnet av denne man får mig att skratta tills jag dör.

2008-06-24 @ 10:12:46
URL: http://sheshep.blogg.se/
Postat av: F

Åh, det var en speciell kväll den bilden togs... På fler sätt än ett, faktiskt. Hahahaha. Han var helt sanslös! Hahahahaha.

2008-06-26 @ 22:01:05
URL: http://fridensliljor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0